Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Útjaink során sokszor megnézik a felmálházott kerékpárjainkat.

Mi lehet abban az 5-6 felrögzített táskában?  Minek az a sok csomag?

Tanácsokat lehet adni, azokat el is lehet fogadni. Az alapfelszerelés szinte mindenkinél ugyan az.. Minimális a különbség. A felszerelés mérete, súlya, az egyén kényelmi szintjétől nagyon függ.  

Íme!

Kormányra szerelt táska: iratok, evőeszköz, papírzsebkendő, pezsgőtabletta (kalcium, magnézium), telefon, szemüveg, fényképezőgép, fejfedő.

Első táskák: eső elleni holmi, meleg ruházat (gyors lehülés esetére, vagy éjszakába húzódó tekerés esetére), strand cuccok, papucs, egy evésre elegendő élelem.

Hátsó táskák: váltó ruházat, váltó cipő, tisztálkodási felszerelés, törülköző, lámpák, elsősegély csomag, tartalék élelem, tartalék víz.

Hátsó felső csomag: sátor, derékalj, hálózsák. A csomagok közül ez a legnehezebb.  Mivel szeretek kényelmesen aludni, ebben nem kötöttem kompromisszumot. Jó sátor, vastag derékalj (gleccserre is jó lenne), évszaknak megfelelő hálózsák.

A tartalék élelem, és víz mennyisége nagyon változó. Egy étkezésre való szinte mindig, néha két-három étkezésre valót is viszünk. A területtől függ. Vízből sokszor 6-9 liter is be van tárazva.